OPTIKA
CO:     Provozovna oční optiky

KDE:     nám. ČSA 54, 676 02 Moravské Budějovice, Česko

PRO:     G optik s.r.o.

Rok:     2015

DODALA:     INTERIA Znojmo s.r.o.

FOTKY:     Jakub Skokan, Martin Tůma / ​​​​​​​BoysPlayNice

Cílem projektu je vtáhnout kolemjdoucího do prodejny. Prostor je velmi omezený, celá provozovna má čtyřicet metrů čtverečních. Prostor je koncipovaný jako zvětšená výloha. Už z ulice je patrný oční tester, který zabírá celou stěnu za prodejním pultem. Tester v noci svítí a nahrazuje tak reklamní poutač. 

Bylo potřeba využít každý centimetr prodejny, proto všechny stěny obíhají dráty, které slouží jako věšáky na brýle. Systém poskytuje velkou flexibilitu. 

V místě zrcadel, které mají kruhový tvar, se dráty rozestupují a vytvářejí dojem široce otevřených víček, které nás pozorují. Zrcadla jsou umístěná v různých výškách, aby vyhověla zákazníkům různého vzrůstu. Motiv oka, zorničky se opakuje i na stropě - infračervená zrcadlová topná tělesa i svítidla mají kruhový tvar. 

Celý prostor je monochromatický, barevné můžou být až samotné výrobky - brýle. Zdi jsou obložené na bílo mořenou březovou překližkou, zbytek prvků je kovových v černé barvě.
 
Pro nedostatek prostoru bylo třeba většinu prvků řešit na míru. 

OPTIC SHOP
WHERE:     Moravské Budějovice, Czechia

WHEN:     2015

SUPPLIER:    INTERIA Znojmo s.r.o. 

PHOTOS:     Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice                



The main goal of the project is to draw in the public. The space is limited, whole shop is 40 square meters in total. The space is emphasized by a large shop window. The eye tester behind the countertop is visible already from the street. Eye tester shines during the night which replaces a typical street banner. 

It was necessary to use every centimeter of the wall. We used metal wire rods which serve as racks for the glasses; the system brings a greater flexibility. 

Mirrors are a circular shape. Wire rods curve over and under the mirrors, giving the effect of wide-open eyes. The eye motif is repeated on the ceiling - the lights and the heating system are also circular. 

The whole space is monochromatic. Only the products (the glasses) are colourful. The walls and furnishing are made from birch plywood. 

Because of lack of space most of the furniture was custom designed to suit the layout.
Back to Top